קהילה
ביקורים בבתי ספר ברחבי העיר
לאחר הזכייה ההיסטורית בגביע המדינה לשנת 2022, בני Ofek Dist הרצליה החלה בעריכת ביקורים בבתי הספר ברחבי העיר.
לצפייה בתמונות מהביקורים בבן גוריון, יוחנני וברנדיס הקליקו
צפו בתמונות ובסרטונים מהביקורים בבתי הספר בנוף ים, לב טוב, גליל ים וגורדון
טקסי הקהילה למען בעלי צרכים מיוחדים
בני Ofek Dist הרצליה החלה בעונת 2021/22 מסורת חדשה ומרגשת – טקס הקהילה בשיתוף עם העמותה למשחקים מיוחדים. במסגרת הפעילות, מידי משחק מארחת הקבוצה אדם בעל צרכים מיוחדים ואת בני משפחתו, ומזמינה אותו לטקס מיוחד במהלך אחת מהפסקות המשחק. הטקס מתקיים לתשואות הקהל ובמהלכו מוענקות מתנות מהקבוצה.
שחקני הקבוצה הגיעו ליום הספורט הארצי של בעלי צרכים מיוחדים שנערך בהרצליה
שחקני הקבוצה, יאיר קרביץ, קווינטון הוקר ואנדי ואן וליט הגיעו לבקר ביום הספורט הארצי של בעלי צרכים מיוחד שנערך בנובמבר 2021 בספורטק בהרצליה ואורגן על ידי אקים והעמותה למשחקים מיוחדים עם מחלקת הספורט בעיריית הרצליה. המשתתפים באירוע התרגשו לפגוש את השחקנים, לשחק יחד איתם ולהצטלם.


נותנים במה לאמנים מקומיים, שת"פ מיוחד עם קונסרבטוריון הרצליה
הקבוצה החלה במסורת חדשה - לתת את הבמה והחשיפה לאומנים ההרצליינים - זמרים, זמרות ולהקות מקומיות, במסגרת משחקי הבית של הקבוצה בליגת ווינר סל, המשודרים בערוצי הספורט. במסגרת משחק הפתיחה של העונה, הופיע בשירת ההמנון ובהופעת המחצית אדיר מתתיהו, בן 18 מהרצליה, בוגר תיכון הראשונים שמתגייס בחודשים הקרובים ללהקה צבאית. אדיר ריגש את הקהל וזכה למחמאות רבות מצד הצופים. בהמשך הופיע הזמר ההרצלייני הותיק והאהוב - אלי משה.
אומנים הרצליינים? להרשמה הקליקו
במסגרת החיבור לקהילה והרצון להעניק את הבמה לאמנים צעירים מקומיים, נוצר שיתוף פעולה חדש עם קונסרבטוריון הרצליה. לפני פתיחת המשחק מול הפועל ירושלים, במסגרת "ערב המורשת הבלגית", הקהל זכה לשמוע את ההמנון הבלגי וההמנון הישראלים מבוצעים על ידי 27 נגנים ונגנות מוכשרים ממרכז המוזיקה - קונסרבטוריון הרצליה. מרכז המוזיקה, קונסרבטוריון הרצליה הינו בית הספר ללימודי מוזיקה מהמובילים בארץ והוא גאוות העיר הרצליה. במרכז המוזיקה לומדים לנגן ולשיר בכל הגילאים ובכל הרמות. במרכז המוסיקה פועלות תזמורות, מקהלות והרכבים המופיעים ברחבי הארץ ובעולם. לפני הניצחון על מכבי תל אביב אירחנו את חנה רוזן ואליענה רוזן ממרכז המוזיקה קונסרבטוריון הרצליה שריגשו את קהל הצופים בביצוע שלהן לשירת ההמנון הלאומי, התקווה.
ערב המורשת הבלגית
במסגרת המשחק מול הפועל ירושלים העונה, נערך "ערב מורשת בלגית" לכבודם של השחקנים הבלגים של הקבוצות: אנדי ואן וליט מהרצליה ורטין אובאסוהן מירושלים. טקס פתיחת המשחק נערך בהשתתפות שגריר בלגיה בישראל, ז'אן לוק בודסון, ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, סגן ראש העירייה ומחזיק תיק הספורט, עופר לוי, סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק קשרי החוץ, עופרה בל, יו"ר מנהלת ליגת העל בכדורסל, שמואל פרנקל והמנהל המקצועי של בני הרצליה, זופי אבדיה.
ערבי המורשת לכבודם של שחקנים זרים הפכו למסורת בשנים האחרונות בליגת ה-NBA, כשבעונה שעברה וושינגטון וויזארדס קיימה לכבודו של דני אבדיה ערב מורשת יהודית.
בסימן הערב הבלגי, נתלה בתקרת האולם גם דגל בלגיה לצד דגל ישראל, ובנוסף להשמעת התקווה נוגן גם ההמנון הבלגי. שני ההמנונים בוצעו על ידי נגנים מקומיים מקונסרברטוריון הרצליה - מרכז המוזיקה העירוני. במהלך החימום ובהפסקות המשחק הושמעה מוזיקה בלגית ונערכו פעילויות לקהל בנושא.
לפני המשחק מול מכבי ת"א התקיים טקס מיוחד בנושא השמירה על איכות הסביבה וצמצום השימוש בחד פעמי, בהשתתפות ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, סגן ראש העירייה ומחזיק תיק הספורט, עופר לוי, יו"ר מנהלת הליגה שמואל פרנקל, יו"ר מכבי תל אביב שמעון מזרחי והקפטנים של הקבוצות יאיר קרביץ וג'ון דיברתולמאו.
במסגרת הטקס והצילום המשותף הוסכם כי כולנו מאוחדים במאבק למען הסביבה וקוראים לקהל הצופים להצטרף אלינו, לצמצם את השימוש בחד פעמי, להקפיד על מחזור ולשמור על נקיון הסביבה כדי שביחד נשמור על כדור הארץ למען הדורות הבאים.
עוד במסגרת המשחק, נערכו פעילויות בנושא והוקרנו פרסומות הקוראות לשימוש הצמצום בחד פעמי. שחקני הקבוצה השתתפו בסרטונים שקודמו במדיות החברתיות של הקבוצה בנושא, והשחקנים, להם עשרות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות פרסמו גם הם תכנים בנושא וקראו לעוקביהם בארץ ובעולם לצמצם את השימוש בכלים חד פעמיים.
צפו: מה השחקנים שלנו יודעים על הפסקת השימוש בכלי פלסטיק?
משתתפים בטקס הצגת השחקנים
לאחר שבעונה שעברה בשל מגבלות הקורונה לא היה ניתן לקיים זאת, השנה חזרנו לקיים את המסורת האהובה במסגרתה ילדי העיר מבית הספר לכדורסל וממחלקת הנוער של בני הרצליה עולים יחד עם השחקנים שלנו בטקס הצגת השחקנים. עבור הילדים, שלחלקם זו הפעם הראשונה במשחק כדורסל, מדובר בחוויה מרגשת.


במסגרת פעילויות החנוכה של הקבוצה בקהילה בעונת 2021/22, הגיעו שחקני הקבוצה, יאיר קרביץ, דורי סהר וכריס באב להדלקת נרות מיוחדת ומרגשת של קבוצת הכדורסל של ילדים בעל צרכים מיוחדים בעיר, יחד עם ראש עיריית הרצליה, משה פדלון וסגנו, עופר לוי. קרביץ, סהר ובאב גם השתתפו באימון הקבוצה, שיחקו עם הילדים והעניקו להם חולצות.

מאמן בני Ofek Dist הרצליה, אורן אהרוני, העביר בינואר 2022 השתלמות מאמנים מקצועית למאמני מחלקת הנוער. אהרוני נחשב לאחד מאנשי המקצוע המובילים בישראל בתחום קידום שחקני נוער ואימונם, כשבשנים האחרונות הוא שימש כמאמן נבחר הנוער של ישראל וכמנהל המקצועי של מחלקת הנוער במכבי ת"א. לאחרונה זכה למינוי יוקרתי, כשבמקביל לאימון בני הרצליה, יאמן גם את נבחרת העתודה של ישראל. ההשתלמות כללה הדגמות של תרגילי אימון ושמה דגש על פיתוח יכולות בשחקני מחלקת הנוער.

ביקור בפעילות עמותת "שער השוויון" לקידום כדורסל בפריפריה
לאחר הזכייה בגביע המדינה, הגיע מאמן הקבוצה, אורן אהרוני יחד עם גביע המדינה לטורניר הכדורסל של תכנית "מנהיגות קולעת" - של עמותת "שער השוויון", תכנית חינוכית חברתית להקניית ערכים ופיתוח כישורי-חיים באמצעות כדורסל, הפועלת בבתי ספר בפריפריה החברתית. בטורניר השתתפו קבוצות מראשל"צ, רחובות, הרצליה ובת ים. אהרוני שוחח עם החניכים על מה נדרש מהם כדי להתקדם בכדורסל, על חשיבות ההתמדה והמשמעת העצמית, לכדורסל ובכלל לחיים.
הגביע מגיע לאוהדינו שבבתי החולים
הגביע וזופי הגיעו לאוהדי המסורים בבתי החולים! לאחר הזכייה בגביע, הגיע המנהל המקצועי, זופי אבדיה, יחד עם גביע המדינה לביקור של ניסים עוז ויוני בסון, שני אוהדים מסורים בבתי החולים בהם הם מאושפזים.
פעילויות בבית ספר לכדורסל ועם מחלקת הנוער
לקראת תחילת העונה, בני Ofek Dist הרצליה קיימה הפנינג תחרויות במסגרת פעילות "הטוטו למען הספורט בישראל" של "הטוטו-ווינר" ומנהלת ליגת ווינר סל. במסגרת הפעילות הגיעו כל שחקני הקבוצה לאירוע עם ילדי מחלקת הנוער בכיתות ה'-ח', שחולקו לקבוצות קטנות בפעילות שהתפרסה לאורך כל שעות היום. באירוע השתתף גם סגן ראש עיריית הרצליה, עופר לוי. עוד במהלך הקיץ האחרון, הגיעו שחקני הקבוצה - יאיר קרביץ ודורי סהר, והמנהל המקצועי, זופי אבדיה למחנות הקיץ של כיתות א'-ד' ברחבי העיר. גם מאמן הקבוצה, אורן אהרוני העביר יחידות מקצועיות במסגרת מחנות הקיץ של מחלקת הנוער.
לאורך העונה כולה, מבצעת הקבוצה פעילויות משותפות באימוני מחלקת הנוער ובית הספר לכדורסל בהן שחקניה מגיעים לבקר את השחקנים הצעירים. שחקני הקבוצה מספרים ומשתפים את השחקנים הצעירים על הדרך שעברו, משיבים על השאלות שלהם ונותנים להם עצות.